Fietsen in de Algarve, deskundige NL gastheer

Voor ieder wat wils is een veel gebruikt cliché, maar voor de Algarve geldt dit wel degelijk als het om fietsen gaat.

Van gemoedelijk toeren langs de kust tot aan serieus afzien op racefiets of mtb, de recepten liggen klaar. Fred van der Meer woont al 20 jaar in de Algarve en zijn firma Algarve Bike Holidays verzorgt het hele pallet aan fietstrips en -vakanties. Een prima optie dus voor de fietser die graag in Hollandse handen is.

In goede handen

Een heerlijke fietsvakantie is één die past bij zowel de persoonlijke wensen als bij de voorkeur voor type fietsen en het niveau. Wat dat betreft is afstemming met Fred van Algarve Bike Holidays een prima start. E-biking, touring, wel of niet klimmen, serieus racen of op de mountainbike het ergst van jezelf vergen? Met gids, of geheel zelfstandig? Je bagage laten vervoeren van plek naar plek. Het kan allemaal in de Algarve, dus is het goed duidelijk te bepalen wat je van jouw fietsvakantie verwacht. Tenslotte is het essentieel dat je na de fietstocht nog geniet van de fraaie lokale cuisine nietwaar? De liefde voor een goede dis zit de mensen in de Algarve namelijk in het bloed. En dat alles delen ze maar wat graag!

VOOR ELKE SMAAK LIGT HIER EEN ROUTE

Tip voor de fietsvakantie!

De ‘Best of Algarve’, een heerlijke fietsweek met 7 overnachtingen is zeker een aanrader. Niet alleen valt er op deze etappetocht qua fietsen veel te genieten, maar door het touren door praktisch de gehele Algarve kan je ook cultureel en gastronomisch veel beleven. De rijke Manueleense architectuur, Moorse invloeden in bouw en landbouw, de verste vis en schaal- en schelpdieren, gebak en desserts van streekprodukten die men onderweg aan de bomen ziet groeien, vleesspecialiteiten als van het zwarte scharrelvarken, goede Portugese wijnen, en veel meer.

ZIN IN 7600 HOOGTEMETERS IN 5 DAGEN?

MTB! 7600 hoogtemetertjes

300 kilometer, 5 etappes, 7600 hoogtemeters. Voila. Dat is het serieuze werk. De Via Algarviana, de Algarve west naar oost, per mountain bike. Twee etappes met 2000 hoogtemeters, incluis de langste klim op de route, die naar Picota, zullen geest en lijf tot het uiterste drijven. Maar de kleuren, geuren en uitzichten zullen elke inspanning tot deugd zijn. Een tocht voor helden.

Een aantal fietstochten biedt de firma ook als begeleide tour aan, zoals de ‘Rota Vicentina’. De fietser kan zich individueel inschrijven voor deze groepsritten waarbij de grootte beperkt blijft tussen 4 en 15 deelnemers.

Algarve Bike Holidays biedt ook mensen die met de E-bike de Algarve willen verkennen, of zij die heerlijk rustig langs de kust willen toeren en genieten, alle faciliteiten.

Wat ons betreft een aanrader.

HEERLIJK TOEREN LANGS DE KUSTLIJN

 

 

www.algarvebikeholidays.com

online edities | NL | Wereld voor fietsers

recente publicaties | NL | Wereld voor fietsers

ONZE NIEUWSBRIEF

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, zodat we jou op de hoogte kunnen houden!

MAIL ONS

CONTACT

We travel!
Office in Amsterdam


Tel: +31 641 8844 93


Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.