Wandelen in de Auvergne, te gast bij Nederlands stel

De Auvergne is mooi en biedt voor wandelaars een heerlijke regio. De Nederlandse eigenaren van Les Camélias, Margriet en Erwin Derksen, genieten elke dag met volle teugen van hun omgeving. Ze fietsen, wandelen, én rennen. Ze kennen het gebied als hun broekzak en adviseren hun gasten met liefde over de wandelmogelijkheden en speciale plekken.

“Te gast zijn bij Nederlanders die echte liefhebbers zijn van actief buiten zijn, is toch wel extra leuk”

Les Camélias

Margriet en Erwin hebben zich gevestigd in Le Mont-Dore in het departement Puy-de-Dôme in de Auvergne. De zes verzorgde appartementen (oa inclusief volledig uitgeruste keuken) van Les Camélias bevinden zich op 5 minuten loopafstand van het centrum.

Het Sancy-massief

Het stadje Le Mont-Dore ligt op 1.050 meter in de vallei van de Dordogne. De rivier de Dordogne vindt zijn oorsprong vlakbij Le Mont-Dore, op het punt waar de bergstromen Dore en Dogne samenkomen.

Van bijna overal in Le Mont-Dore is trotse Puy de Sancy zichtbaar; met 1.885 meter de hoogste bergtop van het Centraal Massief.

Wandelen!

Direct vanuit Les Camélias zijn er veel mogelijkheden om te wandelen. Het van oorsprong vulkanisch massief van de Sancy is een waar paradijs voor wandelaars. Een unieke omgeving met grote open vlaktes, ruige natuur en een extreem divers landschap, fauna en flora. Zo zijn er tussen mei en oktober 40 verschillende orchideeënsoorten te vinden in dit deel van de Auvergne.

In dit mooie en afwisselende gebied liggen 670 km aan uitgezette paden te wachten. Van korte maar zeker niet minder mooie routes voor het hele gezin tot meer uitdagende dagtrips. De GR4 en de GR30 lopen op enkele kilometers van Les Camélias en de GR4E loopt zelfs langs de tuin. Na een wandeldag is het goed toeven op het terras met uitzicht op de Puy de Sancy, Le Mont-Dore en de Dordogne vallei.

Margriet en Erwin van Les Camélias, liefhebbers én kenners van de regio

Tips en tools

Les Camélias kan u adviseren over wandelmogelijkheden op elk niveau en er zijn boekjes met wandelingen, kaarten en GPS tracks beschikbaar. Mocht u geen GPS hebben, dan kunt u deze bij Les Camélias huren.

In de directe omgeving van Les Camélias hebben wandelaars voldoende mogelijkheden om gedurende bijvoorbeeld een week verschillende tochten te maken. Tevens bieden Margriet en Erwin verzorgde wandelarrangementen aan waarbij flexibiliteit voorop staat. Er kan gekozen worden uit het gewenste aantal dagen, de aanvangsdatum, de lengte van de dagetappes, en wel of geen bagagevervoer.

 

Les Camélias

+33 (0)4 73 65 04 67

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

online edities | NL | Wereld van Wandelen

recente publicaties | NL | wereld van wandelen

ONZE NIEUWSBRIEF

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, zodat we jou op de hoogte kunnen houden!

MAIL ONS

CONTACT

We travel!
Office in Amsterdam


Tel: +31 641 8844 93


Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.